Witte wijn 

Of u nou een witte wijn drinkt bij de lunch, het voorgerecht of gewoon op het terras in de zon. Een goed glas gekoelde witte wijn is onweerstaanbaar. Witte wijn wordt voornamelijk gemaakt van witte druiven. Ook van blauwe druiven kan witte wijn worden gemaakt. Dit is mogelijk omdat het sap van de blauwe druiven een bleke kleur heeft. Het type wijn van de blauwe druif noemt men Blanc de Noir. 

Wanneer u op zoek bent naar een passende, witte wijn bent u bij wineonlain.nl aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment witte wijnen. Daarnaast adviseren wij u graag over een passende wijn bij uw gerecht. Klik hier om naar de wijnadvies pagina te gaan en scan de QR-code.

Onze witte wijnen komen uit verschillende wijnlanden en wijnhuizen. Denk hierbij aan Italiaanse wijnen, Spaanse wijnen, Franse wijnen en het wijnhuis Bolla. Om nog maar een kleine selectie te benoemen. Bij het maken van de verschillende wijnen worden verschillende druifsoorten gebruikt. De Vermentino, Pinot Blanc en Chardonnay druiven zijn erg populair. Door het rijpproces en de toegevoegde aroma’s heeft iedere wijn zijn unieke smaakt en worden ze aangeraden bij verschillende gerechten. 

Globaal gezien is witte wijn onder te verdelen in twee categorieën: droge witte wijn en zoete witte wijn. Het verschil zit hem in de basis: de druif. Wanneer de druif nog aan het rijpen is aan de wijnstok ontwikkelen zich natuurlijke suikers in de druif. Deze suikers worden tijden het gistingsproces omgezet in alcohol. Hoe minder restsuiker er is, hoe droger de wijn wordt. Chardonnay en Sauvignon Blanc zijn de meest gedronken witte wijnen. 

De droge witte wijn bevat dus relatief weinig restsuikers. Dit maakt het logisch dat bij de zoete witte wijn meer restsuikers aanwezig zijn. Hoe eerder het gistingsproces stopt, hoe zoeter de wijn is. Zoete wijn is enorm geschikt als dessertwijn. Door aroma’s zoals honing, zoethout, mango of ander fruit toe te voegen is een glas zoete witte wijn ook op andere momenten zeer toegankelijk.

Wist u dat?

Witte wijn kunt u minder lang bewaren dan rode wijn. Zodra de fles geopend is kunt u de fles witte wijn wel langer bewaren dan de geopende rode wijn. Een geopende zoete witte wijn kunt u tot 5 dagen gekoeld bewaren. Een geopende droge witte wijn 4 dagen.

Witte wijn bevat suikers en natuurlijk alcohol. Hoeveel calorieen zitten er dan in witte wijn? Gemiddeld heeft een glas (150 ml) droge witte wijn 100 calorieën. Een glas zoete witte wijn van dezelfde hoeveelheid heeft 144 calorieën.

 

© 2021 - 2023 WINEONLAIN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.