Rode wijn

Een heerlijk glas rode wijn op een koude winteravond, tijdens het avondeten bij een passend gerecht of op het terras onder het genot van een kaasplank. Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. Hierbij moet wel alles van de druif gebruikt worden, dus ook de schillen, stelen en de pitten. De schil van de druif zorgt voor de typische rode kleur van de wijn.

Wanneer u op zoek bent naar een passende, rode wijn bent u bij wineonlain.nl aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment rode wijnen. Daarnaast adviseren wij u graag over een passende wijn bij uw gerecht. Klik hier om naar de wijnadvies pagina te gaan en scan de QR-code.

In Nederland wordt de rode wijn het meest gedronken. Hoewel er bij rode wijn niet wordt gesproken over zoete rode wijn en droge rode wijn is er toch wel degelijk een verschil. Wanneer men een rode wijn als droog omschrijft heeft dit te maken met de hoeveelheid tannines in de wijn. Dit kan een drogend gevoel geven in de mond. 

De kleur van de rode wijn komt dus van de schil. De verschillende kleuren rode wijn komt door de verschillende soorten druivensoorten die er gebruikt worden om de wijn te maken. Er zijn donker paarsrode wijnen, lichtrode wijnen en diepe donkerrode wijnen. De kleuren zeggen ook wat over de leeftijd van de wijn. Hoe donkerder de wijn hoe ouder. 

Gaat u voor een goede Merlot of een Pinot Noir? Bekijk het assortiment rode wijnen nu.

Wist u dat?

Hoe lang u een fles rode wijn kan bewaren hangt van een aantal factoren af. Onder andere de hoeveelheid alcohol en de druif. Wanneer de fles open is kunt u deze tot drie dagen bewaren. Wanneer de fles nog dicht is kan je de fles wijn maximaal drie jaar bewaren. Dit is allemaal afhankelijk van de factoren.

Een glas rode wijn van 125 ml heeft gemiddeld 123 calorieën.

 

© 2021 - 2023 WINEONLAIN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.