Champagne

Wanneer je denkt aan champagne denk je aan een verjaardag, jubileum, opening of een andere feestelijke gebeurtenis. Champagne is een mooi en feestelijk product om mee te toosten. 

Champagne komt uit het gebied Champagne in Frankrijk. De champagnestreek omvat zo’n 34.000 hectare wijngaarden, verspreid over 320 dorpen. Alleen de wijnen uit deze regio die gemaakt worden volgens de traditionele methode mogen de naam champagne dragen.

De prijzen van champagne kunnen erg variëren. Dit komt door de uiteenlopende kwaliteit van de wijngaarden.  Om deze reden heeft de champagne per gemeente een kwaliteitsindeling. De categorieën zijn: grand cru, premier cru en de cru. Deze volgorde is ook van hoog naar laag. Zeventien dorpen in de champagnestreek zijn geclassificeerd als grand cru. Deze druiven kosten dus het meeste geld. 

Champagne wordt uiteraard met het sap van druiven gemaakt. Zes druivensoorten zijn toegestaan om champagne mee te maken. Drie hiervan worden het meeste gebruikt. De Franse wet schrijft voor hoe de verhoudingen tussen de smaaktypen en dosage (suiker) moeten zijn. 

Wist je dat?
Bewaar de uw fles champagne niet te lang. Dit kan ten koste gaan van de kwaliteit van de champagne. U kunt de meest gangbare champagne, waar geen jaartal op staat, ongeveer 9 maanden bewaren. De prestige champagnes kunt u overigens wel heel lang bewaren. Sommige tot wel 15 jaar! Dit kan omdat voor deze soort champagne alleen de beste druiven zijn gebruikt en de champagnes langer hebben gerijpt. 
Wanneer de fles champagne geopend is zal is het advies om deze binnen drie tot vijf dagen te nuttigen. Als u langer wacht zijn de bubbels er waarschijnlijk uit. 

Één glas champagne bevat gemiddeld 57 calorieën.

 

© 2021 - 2022 WINEONLAIN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.